5 Mayıs 2011 Perşembe

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası



Malzemeler : 
3 çorba k.kırmzı mercimek
3 çorba k.pirinç
3 çorba k.bulgur
1 soğan
3 çorba k.un
2 çorba k.salça
3 çorba k.tel şehriye
1 çorba k.tereyağı
pulbiber
nane
su
sıvıyağ


Hazırlanışı :
İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir
kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı
eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan
eklenerek sotelenir. 
Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre
sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir.
Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek
kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca
üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek
kaynaması bekle
nir.

(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu
hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine
haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten
sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder