5 Mayıs 2011 Perşembe

Elmalı Üzümlü poğaça Tarifi

Elmalı Üzümlü poğaça Tarifi


Tarif

ÜSTÜ İÇİN:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
ELMALI ÜZÜMLÜ HARÇ İÇİN:
3 adet elma
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı ceviz (ince kıyılmış)
2 Kaşık çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

MALZEMELERİ:
125 gr yumuşak margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:
Kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyin. Şeker, ceviz içi üzüm ve tarçınla karıştırın. Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu yoğurarak, yumuşak bir hamur elde edin. Ufak parçalar kopararak, poğaça gibi elmalı harç koyarak biçimlendirin. Tepsiye dizerek 150 derecede üzeri kızarmadan pişirin. Pudra şekeri ve tarçınnı karıştırarak, poğaçalara serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder