5 Mayıs 2011 Perşembe

Tahinli Fındıklı Çörek

Tahinli Fındıklı Çörek

Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya( küçük paket)
2 yemek kaşığı yumuşak margarin
1-2 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
Arasına sürmek için; 
1 çorba kasesi tahin
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
Üstüne;
1 adet yumurtanın sarısı
Dövülmüş fındık.





Hazırlanışı: 
Hamur malzemesini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığındaki kıvama gelinceye kadar yoğurun, üstünü bez ile örtüp mayalanmaya bırakın. Hamura parmağınızı bastırdıktan sonra düzelme olmaz ise hamurumuz mayalanmış demektir.
Hamurumuzu 12 eşit parçaya bölelim. Her birini merdane ile ve hafif un serperek, yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Arasına 2 yemek kaşığı kadar tahinli karışımımızdan sürerek rulo şeklinde sarıp, etrafından dolayarak gül şekline getirelim. Yağlanmış ya da yağlı kağıda serilmiş tepsimize aralıklar halinde dizelim. Üstlerine yumurta sarısını sürelim, dövülmüş fındıklarımızı da üstlerine bolca serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 C’lik fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun….Sevgi ve Saygılarımla….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder