Frambuazlı Baked Cheesecake
Gerekli malzeme:
Crumble (taban) hamuru için:
2 paket kakaolu bisküvi
50 gr tereyağı veya margarin
Dolgu malzemesi:
200 gr labne peyniri
2 kahve fincanı toz şeker
Yarım küçük kutu süt kreması
2 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Crumble (taban) hamuru için:
2 paket kakaolu bisküvi
50 gr tereyağı veya margarin
Dolgu malzemesi:
200 gr labne peyniri
2 kahve fincanı toz şeker
Yarım küçük kutu süt kreması
2 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta beyazı
1 kahve fincanı tozşekerÜzeri için:
Frambuaz reçeli
TABAN hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile un halinde ufalanmış bisküviyi güzelce karıştırarak hamur haline getirin. 16-18 cm çapında ve 6-7 cm yüksekliğinde kelepçeli kalıbın veya çemberin tabanına bastırarak yayın.
LABNE peyniri, tozşeker ve kremayı bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ilave edip karıştırarak yedirin. Nişasta, un ve vanilyayı peynirli karışıma ekleyip çırparak yedirin.
2 yumurta beyazı ile 1 kahve fincanı tozşekeri bir kaba alıp mikserle kar halinde çırpın. Yavaşça hazırladığınız karışıma ekleyin ve bir spatul ya da tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
Hazırladığınız peynirli karışımı taban hamurunun üzerine boşaltıp önceden 100 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 120 dakika (2 saat kadar) pişirin. Soğuyana kadar oda sıcaklığı ortamında bekletin. Soğuduktan sonra üzerini frambuaz reçeli ile kaplayıp buzdolabına koyun. Dilimleyerek servis yapın.
LABNE peyniri, tozşeker ve kremayı bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ilave edip karıştırarak yedirin. Nişasta, un ve vanilyayı peynirli karışıma ekleyip çırparak yedirin.
2 yumurta beyazı ile 1 kahve fincanı tozşekeri bir kaba alıp mikserle kar halinde çırpın. Yavaşça hazırladığınız karışıma ekleyin ve bir spatul ya da tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
Hazırladığınız peynirli karışımı taban hamurunun üzerine boşaltıp önceden 100 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 120 dakika (2 saat kadar) pişirin. Soğuyana kadar oda sıcaklığı ortamında bekletin. Soğuduktan sonra üzerini frambuaz reçeli ile kaplayıp buzdolabına koyun. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder