11 Mayıs 2011 Çarşamba

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake



Gerekli malzeme:
Crumble (taban) hamuru için: 
75 gr tereyağı veya margarin
75 gr tozşeker
100 gr un
50 gr toz badem
Dolgu malzemesi:
250-300 gr labne peyniri
100 gr toz şeker
100 gr süt kreması
2 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 yumurtanın beyazı
50 gr tozşeker
TABAN hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, tozşeker, un ve toz bademi elinizle bir kapta karıştırın. Karışım ufalanmış hamur kırıntıları halini alınca 22-24 cm çapında ve 6-7 cm yüksekliğinde kelepçeli kalıbın veya çemberin tabanına bastırarak yayın.
LABNE peyniri, tozşeker ve kremayı bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ilave edip karıştırarak yedirin. Nişasta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini peynirli karışıma ekleyip çırparak yedirin.
2 yumurta beyazı ile 50 gr tozşekeri bir kaba alıp mikserle kar halinde çırpın. Yavaşça hazırladığınız karışıma ekleyin ve bir spatul ya da tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
Hazırladığınız peynirli karışımı taban hamurunun üzerine boşaltıp önceden 100 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 120 dakika (2 saat kadar) pişirin. Soğuyana kadar oda sıcaklığı ortamında bekletip sonra buzdolabına koyun.
* Dilerseniz soğuduktan sonra üzerini ince bir kat limonlu jöle veya limonlu krema ile kaplayabilirsiniz. Cheescake’inizi buzdolabında muhafaza edin. Uzun süre saklamak için derin dondurucuya koyabilirsiniz. Servisten en az 1 saat kadar önce oda sıcaklığına çıkarmanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder