11 Mayıs 2011 Çarşamba

Kandilli Mantı Tarifi

Kandilli Mantı Tarifi



8 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 2 Saat 15 Dakika
Kalori: Yüksek

Malzemeler
Hamuru İçin:
4 bardak un
2 adet yumurta
Tuz
Harcı İçin:
300 gram tavuk ciğeri
1 adet tavuk
¾ su bardağı pirinç
2 adet soğan
3 çorba kaşığı silme tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Un, su, yumurta, tuz ile mantı hamurunu yoğurun. 15-20 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde 1 adet soğanı ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı yağda küçük doğradığınız tavuk ciğeri ile kavurun. 1.5 su bardağı tavuk suyu koyun. Tuz ekleyin. Ilık tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri bol su ile yıkayın. Tavuk sulu harca ilave edip pilav gibi pişirin. Karabiber serpip soğumaya bırakın. Bütün bir tavuğu parçalara ayırın ve derisini temizleyin. 1 adet kuru soğanı ince kıyın. 2 çorba kaşığı yağda soğan ve tavukları kızartın. Kızaran tavukların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun. Tuzunu atın ve tavuklar pişinceye kadar kaynatın. Dinlenen hamuru 2 veya 3 bezeye ayırın. İnce açın. 3X3 olacak şekilde karelere ayırın. Hazırladığınız harçtan koyup, muska şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 200 dereceye ayarladığınız fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Mantıların üzerine tavuk parçalarını dizin. Kalan tavuk suyunu dökün. Mantılar yumuşayıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Arzu ederseniz üzerlerine sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder