16 Mayıs 2011 Pazartesi

Fırında Tavuk Kalça

Fırında Tavuk Kalça


Malzemeler :
3 Adet Tavuk Kalça
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2-3 Diş sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Margarin
2 Adet Orta Boy Domates
Tuz
Hazırlanışı :
Derisiz ve kemiksiz tavuk kalçaları minik küpler halinde doğrayalım. Bir yanda sarmısağımızı döverek; baharatlar, tuz, sıvı yağ ve biber salçası ile iyice karıştıralım. Kuru soğanı ince yarım halka doğrayalım. Tüm malzemeleri iyice harmanlayalım.
Fırına uygun bir cam kaba ya da fırın tepsisine karışımı iyice yayalım ve üstüne bastıralım. Daha sonra her birini 8 dilime ayırdığımız domatesimizi üstüne dizip, margarini küpler halinde yüzeye eşit dağıtalım ve 200 derecelik fırında pişirelim.
Püf Noktası :
  • Yaşadığınız şehirde odun fırını varsa mutlaka metal bir tepside hazırlayıp pişirme için odun fırınını tercih etmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder