16 Mayıs 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya



Malzemeler :
500 Gr Taze Barbunya
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Büyük Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1/2 Çay Bardağı Zeytin Yağı
1 Adet Küp Şeker
Tuz
Hazırlanışı :
Barbunyalarınızı kabuklarından ayırın. Eğer kuru barbunya kullanacaksanız bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra barbunyanızı haşlayın ve suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
Soğanınızı çok ince kıyın. Havucunuzu da minik küpler halinde doğrayın. Yağınızı tencereye alarak soğan ve havucu kavurun. İçine salçanızı ilave edin. Salçayı iyice karıştırdıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Domatesler iyice yumuşadıktan sonra barbunyalarınızı, tuzunuzu ve küp şekerinizi ekleyin. Üzerini kapatıp 1-2 parmak geçecek kadar su ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
Püf Noktası :
  • Taze barbunyayı pişirmeden önce 15-20 dakika kadar haşlamak yeterlidir. Haşlama süresi biter bitmez soğuk su ile yıkanmalıdır. Böylece rengi daha beyaz olacaktır.
  • Dilerseniz soğanlar ile birlikte 1 diş de sarmısak ilave edebilir ve farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
  • Barbunyanız piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz eklemenizi öneririm.
  • Barbunyanızı bir de kimyon, pulbiber ve limon ilavesi ile tatmanızı tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder