8 Mayıs 2011 Pazar

Güveçte Pastırmalı Kurufasulye


    Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

    Malzemeler

    l400 gram kurufasulye l50 gram pastırma l1 adet küçük boy soğan l2 çorba kaşığı tereyağı l4 adet domates l2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, pulbiber

Yapılışı

KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra bol suda haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kurufasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kurufasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pulbiber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder