8 Mayıs 2011 Pazar

Kağıtta Kalkan

Kağıtta Kalkan


Malzemeler
2 kg kalkan 
2 çorba kaşığı krema 
3 diş ince kıyılmış sarmısak 
6-7 adet tane karabiber, tuz 
10 adet mantar 
5-6 dal maydanoz 
2-3 adet defne yaprağı 
3 dilim limon

Yapılışı
GÜVECE yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin. Diğer tarafta bir kasenin içinde 2 diş sarmısak 1 adet domates 1 çorba kaşığı kapari Tuz, karabiber 10 adet mantar 3-4 adet kornişon turşu AYIKLANMIŞ, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. İçine soğan ve ince kıyılmış sarmısağı ekleyip kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. En son mantarı ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın. Dörde bölünmüş turşuyu katın ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder