8 Mayıs 2011 Pazar

Kara Lahana Sarması

Kara Lahana Sarması


Kara Lahana Sarması Malzemeler

2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
3 tane soğan
1 yemek kaşığı salca
bir kaç dal maydonoz
1 cay kaşığı karabiber 
1 cay kaşığı kırmızı bulbiber
1 cay kaşığı tarcın 1 tatlı kaşığı tuz yarım cay bardağı sıvı yağ
2 demet kara lahana bağı

Kara Lahana Sarması Tarifi

orta boy tencereyi yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve kaynatıyoruz tenceredeki su kaynadıktan sonra lahanaları haşlıyoruz(not lahanaları fazla haşlamıyoruz ne cok dağılacak kadar nede sert olacak kadar ikisinin ortası) soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz kıymayla birlikte yağda kavuruyoruz kavurtukdan sonra salcayı ekliyoruz ve daha sonra bütün malzemeleri ekleyip hepsini kavuruyoruz kısık ateşde tencereyi ocağın üstünden alıp sarmaya başlıyoruz sarmaları sardıkdan sonra (eğer kemikli etiniz varsa tencerenin tipine koyun sonrada sardığınız sarmaları yerleştirin ve sarmaların üstüne gelecek kadar su koyun bir damla zeytinyağı ve birazda nane atın dilerseniz birazda salca katın suyuna pişirin
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder