8 Mayıs 2011 Pazar

Zeytinyaglı Yaprak Sarma

Zeytinyaglı Yaprak Sarma


Zeytinyaglı Yaprak Sarma Malzemeler

1 kg kadar taze üzüm yaprağı (ben derindondurucudan çıkardım )
1 kg pirinç
3-4 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı biber salçası ( bir kaşığı acılı biber salçası olabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
arzuya bağlı karabiber,kırmızı biber.kimyon,tuz
2 yemek kaşığı helva fıstığı
istenirse kuşüzümü konulabilir
3-4 tane de domates eklenebilir(rendelenmiş )
1 su bardağı zeytinyağı ve mısırözü yağı karışımı
1 tatlı kaşığı şeker

Zeytinyaglı Yaprak Sarma Tarifi

malzemenin hepsini güzelce harmanlıyoruz.Yaprakları haşladıktan sonra soğutuyoruz. (malzememizin tadına küçük bir kaşıkla baktıktan sonra) Sarmaya başlıyoruz. sarma işlemini yapmak için bir tane yaprağı alın düz bir şekilde tezgaha koyun malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp yaprağın üst kısmına koyun önce 2 yanını kapatın sonra dümdüz sarın yani sigara böreği yapar gibi sarıyorsunuz.bir kaç denemeden sonra eliniz alışıyor ve düzgün sarmaya başlıyorsunuz.
Sarma işlemi bittikten sonra, kısık ateşte üzerine ılık su ilave ederek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder