7 Mayıs 2011 Cumartesi

kayısılı kurabiye

kayısılı kurabiye

Malzemeler: Yarım paket margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı hindistancevizi, 10-15 adet kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kakao, 1 öay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, 
Alabildiği kadar un 

Yapılışı:
Yumuşak margarin, yumurta ve şeker parmak uçlarıyla iyice karıştırılır. Üzerine kayısı dışındaki malzemeler eklenir. En son küp doğranmış kuru kayısı atılır, yoğrulur. Ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılır. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çatlayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder