11 Mayıs 2011 Çarşamba

Kayısılı ve Dereotlu Ev Yapımı Hardal

Kayısılı ve Dereotlu Ev Yapımı Hardal

Jerry Traunfeld''in The Herbfarm Cookbook kitabından uygulanmıştır.
Malzemeler: 3 adet 250 ml.'lik kavanoz için,
  • 35 gr. (1/4 cup) toz hardal
  • 113 gr. (2/3 cup) sarı tane hardal
  • 56 gr. (1/3 cup) kahverengi tane hardal
  • 250 ml. (1 cup) kaynar su
  • 120 gr. (3/4 cup) irice  doğranmış kuru kayısı
  • 310 ml. (1 + 1/4 cup) doğal elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu
  • Yarım demet dereotu (1/2 cup kadar), doğranmış
Tarif:
  1. Genişçe ve derince bir cam kabın içine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın. Kabın üzerini streç folyoyla kapatın. Bir gece boyunca bekletin. Malzemeler bütün suyu çeksin.
  2. Ertesi gün, cam kabın içine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin. El blenderiyle, bütün malzemeyi macun kıvamına gelene kadar öğütün. Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın içinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın. Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin. 
  3. Üç adet 250 ml.'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın. Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın. Ağızlarını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın.
  4. Hardalları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat olgunlaştıkça daha lezzetli olacağı için, 5 gün bekletmek yerinde olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder