MEKSİKA FASULYELİ YEŞİL SALATA
Malzemeler;
*Göbek salata
*Akdeniz yeşilliği,
*Taze nane(az miktarda)
*Taze reyhan ( az miktarda)
*Konserve mantar ( doğranmış )
*Meksika Fasulyesi ( Konserve olarakmarketlerde bulabilirsiniz )
*Nar taneleri ( süslemek için )
*Tulum peyniri ile doldurulmuş mini kırmızı biberler ( Süsleme amaçlı )
*Zeytinyağı, tuz ve limon suyunun bir kapta karıştırılıp 2-3 dakika bekletilmiş sos hali.
Hazırlanışı;
1.Tüm yeşil malzemeleri güzelce yıkayıp, sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin. İyice suyunu süzün. (Ben bu aşamada sebze kurutucu kullanıyorum. Semt pazarlarında veya marketlerde çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz sebze kurutucular özellikle yeşil salataların yıkandıktan sonra suyunu gidermek için harika bir çözüm. Tavsiye ediyorum.)
2. Göbek salatayı çok büyük olmayacak şekilde elinizle parçalayın. Akdeniz yeşillliği ve diğer yeşillikleri de doğradıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Üzerine mantar ve Meksika Fasulyesini de serpin. En üste nar tanelerini serpiştirin.
3. Daha önceden hazırladığınız sosu bir tatlı kaşığı yardımı ile salatanın her yerine gelecek şekilde dökün. Salata sosunu servisten hemen önce dökmeye özen gösterin. Bu tüm slatalar için geçerlidir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder