ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI MALZEMELER
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates
1.5 lt su
7-8 demet Maydanoz
1 çay kaşığı limon suyu
2 adet orta boy kuru soğan
tuz
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞI
İlk olarak tavugumuzu ve soğanlarımızı orta boy bir tencereye koyalım üzerine su ilave ederek kaynatalım. Sonrasında ise pişmiş olan tavuğumuzu çıkartarak soğuk suda bir kaç dakika süre ile bekletelim, ardından beklettigimiz soguk sudan çıkartarak derisi ile kemiklerini ayıklayıp etlerini çıkartarak doğrayalım. Tavuk suyunu süzerek içerisine domates koyarak 6 dk süre ile kaynamaya alalım. son işlem olarak şehriyesini, tavuğunu ve de tuzunu ilave ederek 5 dk kaynatalım ardından kıvamını kontrol ederek sonlandıralım.servis sırasında çorbamızın üzerine maydonoz ile süsleyebiliriz.Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder