17 Mayıs 2011 Salı

Tereyağlı Humus (Sıcak)

Tereyağlı Humus (Sıcak)


Malzemeler :
1 Su Bardağı Nohut (bir gece önceden suda bekletilmiş)
1 Çay Bardağı Tahin
5-6 Diş Dövülmüş Sarmısak
1/2 Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
75-100 gr Tereyağı
Hazırlanışı :
Bir gece önceden suda bekletilmiş nohutu düdüklü tencerede kabukları soyuluncaya kadar haşlayın. Kabukları alınmış nohutunuzu robot kullanarak ya da tel elekten geçirerek püre kıvamına getirin. İçine önce tahin ilavesini yapın. Sürekli karıştırarak dövülmüş sarmısağı, limon suyunu, kimyonu, bir tutam tuzu ve toz biberi ekleyin.
Hazırladığınız humus harcını bir güvece ortası çukur olacak şekilde yayın. 1 Yemek kaşığı çam fıstığınızı tereyağını erittikten sonra pembeleşinceye kadar yağda çevirin. 1 Tatlı kaşığı toz biberi serpip bir iki kez karıştırdıktan sonra humusunuz ortasına dökün. 180 derecelik fırında humusunuzun üzeri hafif kabuk bağlayacak şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder