Yaban mersinli enginar göbeği
Malzemeler
* 4 orta boy enginar göbeği
* Yarım demet taze soğan
* 1 adet orta boy havuç (hafif haşlanmış ve küp küp doğranmış)
* 1 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* Bir tutam dereotu (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 1 avuç yaban mersini (sıcak suda bekletilmiş)
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 küp şeker
* 1 tutam tuz
Malzemeler
* 4 orta boy enginar göbeği
* Yarım demet taze soğan
* 1 adet orta boy havuç (hafif haşlanmış ve küp küp doğranmış)
* 1 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* Bir tutam dereotu (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 1 avuç yaban mersini (sıcak suda bekletilmiş)
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 küp şeker
* 1 tutam tuz
Yapılışı
Tencerede zeytinyağı, havuç, sarmısak, taze soğan, yaban mersini hafifçe kavrulur, pirinç eklenir ve biraz daha kavrulur. Ayrı bir düz tencereye enginarlar yerleştirilir. Kavrulan iç malzeme enginar çukurlarına doldurulur.
1 su bardağı sıcak su ilave edilir. Tuz ve şeker eklenir. Kendi yağıyla kalıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Piştikten sonra ince doğranmış dereotu eklenir. İsteğe göre üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir.
Tencerede zeytinyağı, havuç, sarmısak, taze soğan, yaban mersini hafifçe kavrulur, pirinç eklenir ve biraz daha kavrulur. Ayrı bir düz tencereye enginarlar yerleştirilir. Kavrulan iç malzeme enginar çukurlarına doldurulur.
1 su bardağı sıcak su ilave edilir. Tuz ve şeker eklenir. Kendi yağıyla kalıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Piştikten sonra ince doğranmış dereotu eklenir. İsteğe göre üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder