17 Mayıs 2011 Salı

Yoğurtlu Mantar

Yoğurtlu Mantar


Malzemeler :
10-12 Adet Kestane ya da Kültür Mantarı
1-2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (mantar pişirme tercihine göre kullanılabilir)
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4-5 Diş Sarmısak
Tuz
Süslemek için Maydanoz
Hazırlanışı :
Mantarların pişirimi konusunda 2 farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Bu konuda seçimi mezenizin ne kadar çabuk hazırlanması gerektiğine karar vererek yapın. Her iki yöntemden önce mantarlarınızı nemli ve temiz bir bez ile silin.
1 – Sağlıklı ve Uzun Süreli Hazırlık (önerilir)
Mantarları bütün olarak derin bir tencerede, tuz eklenmiş suda 10-15 dk haşlayın. Suyunu iyice süzüp delikli kevgir ile birlikte buzdolabında soğumasını sağlayın. Sonrasında dilimleyin. Kestane mantarı, kültür mantarına göre daha uzun bir sürede pişecektir.
2 – Kısa Süreli Hazırlık
Mantarları dilimleyin. Geniş ve yanmaz bir tavaya 1-2 kaşık sıvı yağ ekleyin. Yüksek harlı ateşte tuz ekleyerek ve yağda hızlıca çevirerek pişirin. Yağ miktarını azaltabilmek için kullanacağınız tavayı Vok tipinde tercih etmenizde fayda olacaktır. Suyunu bırakıp çektikten sonra tavadan alarak delikli kevgire alın. Buzdolabında soğuduktan sonra kullanıma hazır olacaktır.
Pişirmiş olduğunuz ve dilimlenmiş olan mantarlarınızı bir kaba alın. Mantarlarınızı yeterince soğumuş ve suyu iyice süzülmüş olmalıdır. Üzerine dövülmüş sarmısağı ve süzme yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Sonrasında servis tabağına alarak üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder