Farklı tadları sevenlere leziz bir yemek...
Malzemeler:
- 4 adet yeşil elma
- 3 adet soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 4-5 dal maydonoz
- 4-5 yaprak nane
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 limonun suyu
Hazırlanışı:
- Rendelediğiniz soğanları, zeytinyağında fıstıklarla birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkamış olduğunuz pirinci de ilave edip 1,5 kahve fincanı su ekleyerek pirinçler diri kalacak şekilde pişirin.
- Tuz, maydanoz, nane ve şekeri de ekleyip karıştırın.
- Daha sonra limon suyunu da ilave ederek soğumaya bırakın.
- Hazırladığınız karışımı, sivri uçlu ince bir bıçakla oyduğunuz elmaların içine doldurunuz.
- Orta ısılı fırında 40 dakika pişirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder