10 Mayıs 2011 Salı

Zeytinyağlı Elma Dolması tarifi

Zeytinyağlı Elma Dolması
Farklı tadları sevenlere leziz bir yemek...











Malzemeler:
  • 4 adet yeşil elma
  • 3 adet soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 4-5 dal maydonoz
  • 4-5 yaprak nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı:
  • Rendelediğiniz soğanları, zeytinyağında fıstıklarla birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Yıkamış olduğunuz pirinci de ilave edip 1,5 kahve fincanı su ekleyerek pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. 
  • Tuz, maydanoz, nane ve şekeri de ekleyip karıştırın. 
  • Daha sonra limon suyunu da ilave ederek soğumaya bırakın. 
  • Hazırladığınız karışımı, sivri uçlu ince bir bıçakla oyduğunuz elmaların içine doldurunuz. 
  • Orta ısılı fırında 40 dakika pişirdikten sonra soğuk olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder