9 Mayıs 2011 Pazartesi

Zeytinyaglı Pırasa Dolması

Zeytinyaglı Pırasa Dolması


MALZEMELER

400 gr (2 su bardagı)haslanmis Pirinç
500 kgpirasa
1 adet orta boy havuç
2 su bardagı yogurt
Bir kaç demet dereotu
1 adet orta boy patlican
1 adet orta boy domates
2 tatlı kaşıgı kurutulmuş nane
4 tatlı kaşıgı halis zeytinyagı
Malzemeye uygun olarak tuz ve kimyon



ZEYTİNYAGLI PIRASA DOLMASI YAPILIŞ TARİFİ:

İşte yepyeni bir zeytinyaglı tarifini siz damak zevki olan ziyaretçilerimle buluşturuyorum.hani derler ya tüm zeytinyaglılar ege bölgesinden çıkar,siz bu deyimi unutun ve deyin ki  tüm damak zevki olan kişiler zeytinyaglı yemeklerini sever.
Öncelikle pirinçlerimizi pişirmek için ilk olarak 2-3 bardak su ile güzelce haslayalım.orta boy bir tavada yagımızı kızdıralım ve patlıcan, pirinç, dere otu, kurutulmuş nane, tuz ve kimyonumuzuda ilave ederek 15-20 dakika süre ile güzelce kavuralım. Pirinçler haşlandıktan sonra hazirladıgımız  bu içten pırasaların içerisine özenle dolduralım, önceden derecesini ayarladıgımız fırına sürmeden önce üzerlerine yogurt dökerek fırın tepsisine dizelim. 150-170 drc sıcaklıktaki  fırında  25-30 dk süre ile kontrollü bir şekilde pisirelim.işte tarifimiz son aşamasına gelerek  sofralarımızı renklendirme vakti gelmiştir şöyle göz zevkimize uygun servis tabaklarına alarak domates, havuç ve kişisel zevkinize göre limon dilimleriyle garnitür şeklinde süsleyerek servise sunabilirsiniz.
Tarifimiz hoşunuza gittiyse ve ben bu tarifi hemen uygularım diyorsanız teşekkür olarak sayfamıza yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder