9 Mayıs 2011 Pazartesi

Zeytinyaglı Lahana Dolması



MALZEMELER:
1 adet adet orta boy lahana prinç
2 çay bardagi zeytinyagi
1 adet orta boy sogan
1-2 kaç demet maydanoz
1 tatlı kasigi  kimyon
tuz
taze karabiber
kuş üzüm
çam fıstıgı
2-3adet biber
1 adet orta boy domates
400 gr su(2 su bardagı)



ZEYTİNYAGLI  LAHANA YAPILIŞ TARİFİ:

Bu güzel tarif iç anadolu bölgemizin vaz geçilmez lezzetidir.öncelikle lahanalarımızın yapraklarını bir bir ayırdıktan sonra ılık bir suda güzelce yıkayalım ve orta boy teflon tavaya alalım içerisine zeytinyagı koyarak soganlarımızı mikser yardımı ile çekelim ve sonrasında pembelesinceye kadar kavuralım.son olarak ise önceden dogradıgımız biberlerimizi ilave edelim.
Yikanmis prinçlerimizide itina ile kavrulduktan sonra içerisine domates, maydanoz ve baharat koyarak  iki su bardagı su ile beraber düşük ateste kendini çekinceye kadar bir müddet pişirelim ve Sogumaya bırakalım. sonrasında is haşlanmış lahanalarımızın orta kısımlarındaki sert kısımlarını keselim ve sarma işlemine başlayalım. Lahanalarımızı istediginiz ölçülerde keselim ve hazırladıgımız iç ile saralım düdüklüye özenle sıralayarak bir su bardagı su ilave ederek pisirelim.
Tarifimizi begendiyseniz yada uygulayarak sofralarınıza renk kattıysanız yorumlarınızı bekliyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder