9 Mayıs 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Zeytinyağlı Taze Fasulye




MALZEMELER
1kg çali fasulyesi
1 çay bardagı halis zeytinyagi
2 adet orta boy kuru sogan
2 adet domates
3 bardak su


ZEYTİNYAGLI TAZE FASULYE YAPILIŞI:

tarifimizin yapılış aşamasına geçmeden önce ilk olarak fasulyelerimizi itina ile yikayalım ve kenarında bulunan kılçıklı bıyıklarını bıçak yarımı ile ayıkladıktan sonra yanlamasına olacak şekilde bir ve ortadan da bir olmak üzere iki eşit parçalar şeklinde keselim . .
Orta boy bir tencereye yag ilave ederek küp şeklinde dogradıgımız soganları ekleyerek dikkatlice kavuralım ve üzerine kabuklari soyulmus  küçük şekillerdedogradıgımız domateslerimizi ilave ederek karıştıralım.Son olarak ise fasulyelerimizide ekleyerek işlemimizi tamamlayalım.
Kişisel fikrimi ögrenmek isterseniz eger servis yapmadan önce daha lezzetli olması açısından üzerine biraz daha zeytinyagı gezdiriyorum,inanın tadı muhteşem oluyor.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder