9 Mayıs 2011 Pazartesi

Zeytinyaglı Barbunya


Zeytinyaglı Barbunya



MALZEMELER:
500 gr barbunya
2 adet taze havuç
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşıgı salça
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 yemek kaşıgı zeytınyağı
üzeri için maydanoz


ZEYTİNYAGLI BARBUNYA TARİFİ:

Öncelikle soğanlarımızı küp şeklinde doğrayarak kızgın yağda itina ile kavruralım ve renk degiştirip pembeleşmeye başladıgında  küp şeklinde doğranmıs domates ile sarımsaklarımızı ilave edelim.domateslerimiz suyunu bırakmaya başlayınca salça ile tuz ilave ederek barbunyalarımızı koyalım.sonrasında ise üzerine üç parmak geçecek şeklinde su ilave edelim .servis kısmı ise kişisel zevklerinize göre borcama alabilir ve üzerıne maydanoz doğrayabilirsiniz
Dip not: Genelde bu güzel ve meşhur tarif ege bölgesinin vazgeçilmezidir.
Afiyet olsun





Barbunya Pilaki tarifi
Malzeme :
  • 2 su b.barbunya
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 çorba k.domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • şeker
  • su
Hazirlanisi :
Barbunyaları bir taşım haşlayıp siyah suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsakları doğrayarak ekleyin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ekleyin. Bir iki dakika çevirdikten sonra barbunyaları üzerine alın.
Tuz ve şekerini ayarlayın. Üzerine az miktarda sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe sıcak su ekleyebilirsizinz. En son küp doğranmış patatesleri de ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağını açmadan birgün dinlendirin.
Daha sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serperek soğuk ikram edin.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder