Çoban Kavurma
ÇOBAN KAVURMA MALZEMELER
1 kg kuşbaşı şeklinde kuzu eti
4 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ
ÇOBAN KAVURMA TARİFİ
Halka şeklinde doğranmış soğanlar ile çarliston biberler, sarmısak ve et geniş bir tencereye ilave edilip yüksek ateşte 4 dakika süre ile döndürülerek çevrilir. Kekiğin bir kısmı ile karabiber ilave edilip hiç su ilave edilmeden ağzı kapalı olacak şekilde ve ateş kısılarak 1.5 saat süre ile pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilip servise sunulur
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder