3 Haziran 2011 Cuma

Fırında Acılı Karides Güveç


Fırında Acılı Karides Güveç




FIRINDA ACILI KARİDES GÜVEÇ MALZEMELER

420 gr orta boy karides 
1 çorba kaşıgı soya sosu 
4 yaprak taze nane
1 çay kaşığı tuz.

Güveç için: 
3-4 orta boy domates
5 adet acılı sivri biber
3-4 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı ılıksu
Pul biber
Tuz


FIRINDA ACILI KARİDES GÜVEÇ YAPILIŞI


Öncelikle karideslerimizi itina ile yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave ederek tenceye alalım.tuz soya sosu,acı biber ,nane yapraklarınıda ilave edelim. sonrasında ise agır ateşte haşlayalım.
Haşlama işlemi devam ederken domateslerin kabuklarını soyalım ve.Küp şeklinde düzenli bir şekilde keselim. ardından biberlerin içlerini çıkartıp,sarımsakla birlikte kesme tahtasının üzerinde ince şekiller olmak üzere keselim.
Karideslerimizi güzelce temizledikten sonra. sebzeler, tuz , pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında kaynayarak kendını çekmesi için bekleyelim..son olarak ise ılık su ekleyerek işlemimizi bitiriyoruz..
Fırında 40-50 dk süre ile pişiriyoruz.(180-200 derecede)
Afiyet olsun 

.DİP NOT: soyo sosu yemege farklı bir lezzet vericektir
nanelerinizin taze olmasına dikkat ediniz:(taze nane  agza alınıp çignendiyi an acılı bir baharat bırakır unutmayınız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder