5 Haziran 2011 Pazar

Pratik lezzet: Domatesli Bruşetta

Pratik lezzet: Domatesli Bruşetta



Bir İtalyan klasiği Bruşetta... Kızarmış ekmek,zeytinyağ ve sarımsak domatesle birleşince lezzeti dayanılmaz oluyor.


Servis: 6 - 8 kişilik

Malzemeler


- 2 baget ekmek
- 125 gr. Tereyağı
- 5 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 paket fesleğenin yaprakları (ince ince kıyılmış)
- 5 orta boy, soyulmuş, küp küp doğranmış domates
- 2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
- Tuz, karabiber

Yapılışı

Tereyağını teflon tavada kısık ateşte yakmadan eritin. Sarımsağı terayağının içine koyup 1 gece (vaktiniz yoksa 2-3 saat de yeterli olur) bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.Baget ekmeğini uzunlamasına kesin ve ortadan ikiye bölün. İçine önce terayağını sürün, sonra sırasıyla domatesi ve peyniri yerleştirin. 15 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder