Malzemeler:
Kek Malzemeleri : 1 su bardağı çekilmiş fındık 1 çay kaşığı hazır kahve 8 yumurta 8 kahve fincanı tozşeker 6 kahve fincanı un 1 çay kaşığı vanilya Sos Malzemeleri : 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 1 su bardağı frambuaz reçeli Kahveli krema için: 2.5 su bardağı taze krema 310 gram beyaz çikolata 3.5 çorba kaşığı hazır kahve
Tarif:
Yapılışı : Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için: Taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. Keki hazırlamak için: Kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder