5 Haziran 2011 Pazar

Çilekle yapılabilecek en lezzetli tarifler

Çilekle yapılabilecek en lezzetli tarifler


Çilekli Tart
Sunumuyla görsel bir şölen yaratan çilekli tart, filtre kahvenin yanına çok yakışıyor.
8 Kişilik
Hazırlama süresi : 40 – 45 dakika
Pişirme süresi : 30 dakika

 70 gr toz badem
 155 gr tereyağı
 50 gr şeker
 2 adet yumurta
 150 gr pasta kreması
 65 gr pudra şekeri
 185 gr un
 80 ml krema

Süslemek için
 350 gr çilek
 50 ml sıcak jöle
Hazırlanışı

Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın. Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin. Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün. Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder