Çilekle yapılabilecek en lezzetli tarifler
Çilekli Tart
Sunumuyla görsel bir şölen yaratan çilekli tart, filtre kahvenin yanına çok yakışıyor.
8 Kişilik
Hazırlama süresi : 40 – 45 dakika
Pişirme süresi : 30 dakika
70 gr toz badem
155 gr tereyağı
50 gr şeker
2 adet yumurta
150 gr pasta kreması
65 gr pudra şekeri
185 gr un
80 ml krema
Süslemek için
350 gr çilek
50 ml sıcak jöle
Sunumuyla görsel bir şölen yaratan çilekli tart, filtre kahvenin yanına çok yakışıyor.
8 Kişilik
Hazırlama süresi : 40 – 45 dakika
Pişirme süresi : 30 dakika
70 gr toz badem
155 gr tereyağı
50 gr şeker
2 adet yumurta
150 gr pasta kreması
65 gr pudra şekeri
185 gr un
80 ml krema
Süslemek için
350 gr çilek
50 ml sıcak jöle
Hazırlanışı
Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın. Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin. Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün. Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın. Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin. Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün. Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder