3 Ağustos 2011 Çarşamba

Yağsız kabak kızartılabilir mi?

Yağsız kabak kızartılabilir mi?


Bahçelerin yeşili, sofraların bol yoğurtlu kabağını sadece 1 kaşık yağ ile kızartmak mümkün olabilir mi?


Kabak, özellikle potasyum ve karbonhidrat açısından zengin bir sebzedir. Hepimizin bayılarak yediği bir yaz sebzesi olan kabak, bol yoğurtlu tarifiyle sofraların baş köşesine kurulur.

Astımdan MS hastalığına kadar pek çok sağlık sorununda vücudu kuvvetlendiren kabak, geleneksel yöntemlerle kızartıldığında tam bir kalori deposu olmaktadır. Çünkü normalde her 100 gramında sadece 15 kalori içeren kabak, kızartıldığında bu sayı defalarca katlanmaktadır.
Püf noktaları
Kabakları pişirmeden önce tuzlatıp bekletin. Kabak %95 oranında sudan oluştuğu için suyunu bırakacak ve daha lezzetli olur.Kabakları pijamalı olarak soymak da daha uygundur. Bu sayede kenarları kıvrılmaz.

Sıcak yaz günlerinde insanın üzerine ağırlık çökmesine, midenin sıkışmasına ve spazmlara sebep olan bol yağlı kızartmalardan uzak durmak gerektiği uzmanlar tarafından her defasında dile getirilmektedir. Peki yağsız kabak kızartmak mümkün müdür?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder