Hatay usulü ızgara oruk tarifi
İçli köftenin kızartılmış versiyonu olan oruk tarifiyle ziyafete hazır olun!
Oruk Antakya'da sıkça yapılan bir Arap yemeğidir.Arapça ismi "kibbi" olan yemek, Türkçe'de oruk olarak adlandırılır. İçli köfte gibi hazırlanan oruk yağda kızartılır. Bulgurun içine et konularak hazırlanır. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Özellikle Suriye'de ve Suriye kökenli ailelerde sıklıkla pişirilir. Mardin, Antakya, Adana,Tarsus ve Gaziantep yöresine has bir yemektir.
Bazen yağda ağır geldiği gerekçesiyle ızgarada da kızartılabilir. İçerisinde bulunan baharatlar ve soğan sayesinde muhteşem bir lezzete sahiptir.
Malzemeler
500 gr. yarım yağlı dana kıyma
150 gr. ince bulgur
1\2 yemek kaşığı pul biber
1 adet orta boy soğan(çok ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
150 gr. ince bulgur
1\2 yemek kaşığı pul biber
1 adet orta boy soğan(çok ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
İç malzemesi:
150 gr. ceviz içi (iri kıyılmış)
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz ve karabiber
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz ve karabiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder