10 Ekim 2011 Pazartesi

Yoğurt Aşı


Malzemeler

    250 gram köftelik bulgur
    200 gram köftelik et
    50 gram biber salçası
    Tuz, karabiber, kimyon
    3 çorba kaşığı un, 1 adet soğan

    Köfte içine: 100 gram kıyma
    5 dal maydanoz, 1 adet soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt
    50 gram çekilmiş ceviz içi, tuz, karabiber

    Yoğurt aşı için:
    Yarım çay bardağı pirinç
    6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
    2 paket toz bulyon

    1 çorba kaşığı taze nane
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    15 su bardağı su

Yapılışı

Öncelİkle köfteleri hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik kıyın. Yağda hafifçe kavurun. Köfte içi kıymasını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun. Baharatlar ve tuzlu yoğurdu ekleyin. Ocaktan alıp, ince kıyılmış maydanoz ve ceviz içini ekleyin. Soğumaya bırakın. Köfte hamuru için, bulguru suyla ıslatın. Rendelenmiş soğan, salça, tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. İyice yoğurun. Un ekleyip, özleşene kadar yoğurun. 1/4 garnitürü, sac oruğu için ayırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin. İçerisine, hazırladığınız içi doldurup kapatın. 14 küçük gülle hazırlayın. 15 su bardağı suyu kaynatın ve pirinci salın. Ardından tuzlu yoğurt ekleyin. Toz bulyon ilave edin. Köfte ve gülleleri ilave edip pişirin. Naneyi yağda yakıp, üzerine gezdirin. Garnitür için: Sac oruğu (bulgurlu hamur) iki beze haline getirin. Şekil verip, arasına köfte içi koyun ve sac üzerinde pişirin. Yoğurt aşı ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder