7 Aralık 2011 Çarşamba

İMAM BAYILDI - İstanbul Usulü


İMAM BAYILDI - İstanbul Usulü







Fırınlanarak veya kızartılarak yapılan sahtelerinden değil. Gerçek İstanbul usulü hazırlanmış, ilik gibi bir İmam Bayıldı.
2 Kişilik

1 ad. Bostan patlıcanı
2 ad. Soğan
2 ad. Domates
2 ad. Çarliston
2 ad. Sivri Biber
½ demet Maydanoz
6 diş Sarımsak
140 ml. Zeytinyağı
• Soğanları salata soğanı gibi dilimleyin.
• Çarlistonları ince ince doğrayın. 
• Domatesleri soyup küp küp hazırlayın.
• 2 diş sarımsağı zar gibi dilimleyin. Diğer dördünü bütün bırakın.
• Maydanozları kıyın. Ve yarısını diğer malzemeye katın.
• Tüm bu malzemeyi harmanlayın. 
• Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini bir miktar oyun ve içlerinden çıkan patlıcan 
parçalarını da küp küp harmana karıştırın.
• İç malzemesini tencereye koyun. → Tencere büyüklüğüne dikkat!
• Tuz ve 140 ml zeytinyağıını da ekleyin.
• İçi oyulmuş patlıcanları da oyuk yönleri üste gelecek şekilde harcın üstüne yerleştirin. Ve 
tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşe koyun.
• Patlıcanlar pişince dışarıya alın. Pişmeye devam eden tencereden biraz yağından alıp, 
patlıcanların içine gezdirin.
• İçin dibi tutacak, hafifçe karamelize olacak. Ondan sonra patlıcanlara yerleştirilecek. Yağı da 
üstüne gezdirilecek. Sivribiberler de üstüne konacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder