7 Aralık 2011 Çarşamba

ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA



4 Kişilik

1200 gr. Sardalya
16-20 ad. Asma Yaprağı
15 ad. Kiraz Domates
20 ad. Siyah Zeytin
2 ad. Taze Soğan
8-10 yk. Sızma Zeytinyağı
Tuz-Karabiber
Limon Kabuğu Rendesi
•    Sardalyaları temizleyip, yaprak açın. → Hamsi gibi!
•    Bir fırın tepsisine iyice ıslattıığınız asma yapraklarını dizin. → Birbirlerinin üstüne gelsin; hiç boşluk kalmasın.
•    Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Ama yaprakların üstünde kenarda biraz boşluk kalmasına dikkat edin.
•    boşluğa, ikiye kesilmiş kiraz domatesleri, çekirdeği çıkarılmış zeytinleri ve ince doğranmış taze soğanları kümeleyin.
•    Kepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Ve çok çok az limon kabuğu rendeleyin. 
•    Kalan zeytinyağını gezdirin ve önceden 220 dereceye ızgarası kızdırılmış fırında en üst rafa yerleştirin. 4-6 dakika içinde pişer.
•    Domatesleri sardalyaların üzerine koyun ve hepsini tabağa alın. Tepside kalan yağ ve suyu da üstlerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder