4 Kişilik
1200 gr. Sardalya
16-20 ad. Asma Yaprağı
15 ad. Kiraz Domates
20 ad. Siyah Zeytin
2 ad. Taze Soğan
8-10 yk. Sızma Zeytinyağı
Tuz-Karabiber
Limon Kabuğu Rendesi
1200 gr. Sardalya
16-20 ad. Asma Yaprağı
15 ad. Kiraz Domates
20 ad. Siyah Zeytin
2 ad. Taze Soğan
8-10 yk. Sızma Zeytinyağı
Tuz-Karabiber
Limon Kabuğu Rendesi
• Sardalyaları temizleyip, yaprak açın. → Hamsi gibi!
• Bir fırın tepsisine iyice ıslattıığınız asma yapraklarını dizin. → Birbirlerinin üstüne gelsin; hiç boşluk kalmasın.
• Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Ama yaprakların üstünde kenarda biraz boşluk kalmasına dikkat edin.
• boşluğa, ikiye kesilmiş kiraz domatesleri, çekirdeği çıkarılmış zeytinleri ve ince doğranmış taze soğanları kümeleyin.
• Kepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Ve çok çok az limon kabuğu rendeleyin.
• Kalan zeytinyağını gezdirin ve önceden 220 dereceye ızgarası kızdırılmış fırında en üst rafa yerleştirin. 4-6 dakika içinde pişer.
• Domatesleri sardalyaların üzerine koyun ve hepsini tabağa alın. Tepside kalan yağ ve suyu da üstlerine gezdirin.
• Bir fırın tepsisine iyice ıslattıığınız asma yapraklarını dizin. → Birbirlerinin üstüne gelsin; hiç boşluk kalmasın.
• Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Ama yaprakların üstünde kenarda biraz boşluk kalmasına dikkat edin.
• boşluğa, ikiye kesilmiş kiraz domatesleri, çekirdeği çıkarılmış zeytinleri ve ince doğranmış taze soğanları kümeleyin.
• Kepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Ve çok çok az limon kabuğu rendeleyin.
• Kalan zeytinyağını gezdirin ve önceden 220 dereceye ızgarası kızdırılmış fırında en üst rafa yerleştirin. 4-6 dakika içinde pişer.
• Domatesleri sardalyaların üzerine koyun ve hepsini tabağa alın. Tepside kalan yağ ve suyu da üstlerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder