![]() |
Mısır ekmeğiyle servis edin! |
4 Kişilik
700 gr. Hamsi
500 gr. Soğan
600 gr. Domates
1 bağ Maydanoz
8-10 ad. Defne Yaprağı
100 ml. Zeytinyağı
1/2 ad. Limon
Tuz-karabiber
700 gr. Hamsi
500 gr. Soğan
600 gr. Domates
1 bağ Maydanoz
8-10 ad. Defne Yaprağı
100 ml. Zeytinyağı
1/2 ad. Limon
Tuz-karabiber
• Hamsilerin kafası ve kılçıklarını alın. → Yaprak açılsın.
• Soğanları ince halkalar halinde doğrayın.
• Domatesleri halka halka hazırlayın.
• Maydanozları kıyın.
• Kapağı olan bir tavaya zeytinyağı koyun. Üstüne sırasıyla soğanları, maydanozların bir
kısmını, domatesleri dizin. Biraz tuz ekin.
• Hamsilerin derili yüzleri üste gelecek şekilde tek sıra dizin. Alttaki tüm malzemeyi örtebilir.
• Üstüne tekrar tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
• En üste ikili ikili defne yapraklarını koyun ve üzerlerine yarımşar dilim ince kesilmiş limon
yerleştirin. → Limon dilimleri balıklara değmeyecek, defnelerin üzerinde kalacak. → Limon
balığı sıkar.
• Tavanın kapağını sıkı sıkıya kapatın. Yada kapak yoksa –yada yeterince sıkı kapanmıyorsa-
aluminyum folyo kullanın.
• Kısık ateşte 15 dakikada balığınız hazır olur. Tavanın altı kalınsa biraz daha uzun sürebilir.
• Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yanına mısır ekmeği yakışır.
• Soğanları ince halkalar halinde doğrayın.
• Domatesleri halka halka hazırlayın.
• Maydanozları kıyın.
• Kapağı olan bir tavaya zeytinyağı koyun. Üstüne sırasıyla soğanları, maydanozların bir
kısmını, domatesleri dizin. Biraz tuz ekin.
• Hamsilerin derili yüzleri üste gelecek şekilde tek sıra dizin. Alttaki tüm malzemeyi örtebilir.
• Üstüne tekrar tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
• En üste ikili ikili defne yapraklarını koyun ve üzerlerine yarımşar dilim ince kesilmiş limon
yerleştirin. → Limon dilimleri balıklara değmeyecek, defnelerin üzerinde kalacak. → Limon
balığı sıkar.
• Tavanın kapağını sıkı sıkıya kapatın. Yada kapak yoksa –yada yeterince sıkı kapanmıyorsa-
aluminyum folyo kullanın.
• Kısık ateşte 15 dakikada balığınız hazır olur. Tavanın altı kalınsa biraz daha uzun sürebilir.
• Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yanına mısır ekmeği yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder