7 Aralık 2011 Çarşamba

EŞKİNA


Çiftlik levreği yiyeceğinize, eşkina deneyin.


8 Kişilik

6 ad. Eşkina
150 gr. Bebek Ispanak
450 gr. Közlenmiş Biber
100 gr. Pesto Sos
60 gr. Tereyağ
Tuz-Karabiber

Patates için:
1,8 kg. Patates
400 gr. Çiğ Krema
Tuz-Karabiber
•    Balıkları balıkçınıza temizletip, derili fileto hazırlatın. Her filetoyu da ortadan enine ikiye böldürün. → Yani, 6 Balık = 24 Parça = 8 Porsiyon
•    Patatesleri 0,5 cm’lik halkalar halinde doğrayın. Bir fırın tepsisine dizip, tuz ve taze çekilmiş karabiberlerle harmanlayın.
•    Kremayı patateslerin üstüne gezdirip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
•    Pişmiş patateslerin tepsisini fırından çıkarın ve fırının derecesini 200’e yükseltin.
•    Patatesleri  aynı tepside 8 porsiyon olacak şekilde gruplayın.
•    Üstlerine bebek ıspanakları paylaştırın.
•    Közbiberleri de parçalar halinde yerleştirin.
•    Hepsinin üstüne porsiyon başına üçer parça balık yerleştirin.
•    Balıklara tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyip, her porsiyona pesto ve küp küp hazırlanmış tereyağ koyun. → Her balık parçasının üstüne bir parça tereyağ gelmeli.
•    Kızmış fırının en üstün bir alt katında 8-10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder