7 Aralık 2011 Çarşamba

Mutfak ipuçları


Mutfak ipuçları


Barbunya Sulu Olursa


Özene bezene hazırladığınız barbunya pilaki çok sulu olursa ve daha çok bir çorba görüntüsündeyse hemen üzülmeyin. İçine bir miktar iyice ufalanmış ceviz koyun. Ceviz, hem barbunyanın fazla suyunu alacak, hem de ayrı bir lezzet katacaktır. 

Böreklerin Kabarması İçin


Hazır yufkayla yaptığınız böreklerinizi kabartmak istiyorsanız, üzerine bir çay kaşığı soda dökün. Hem lezzeti artacak, hem de daha fazla kabaracaktır. 

Birkaç Damla Limon


Öyle zamanlar olur ki sadece birkaç damla limon suyuna ihtiyacınız olur. Peki bir iki damla limon suyu için koca bir limon kesilir mi? Limonu hiç kesmeden içinden birkaç damla su almanın yolu vardır. İyice yıkanmış bir kürdanı batırıp çıkarın. Sıkınca kürdanın deliğinden birkaç damla su alabilirsiniz. Daha sonra deliği yapışkan bir bantla tıkar ya da kürdanı aynı deliğe sokup bırakabilirsiniz.

Bayatlayan Bisküviler


Bisküviler, paketini açtıktan kısa bir süre sonra yumuşayıp, bayatlar. Bayatlayan bisküvileri atmak yerine, değişik tatlar elde edebilirsiniz. Bunun için, üzerine biraz şokola sürün. Düşük ısıdaki fırında 5-10 dakika tutun. Çikolatalar, bisküvilerin üzerinde eriyip, hoş bir tadın ortaya çıkmasını sağlar. 

Bal Saf mı?


Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. 

Balık Ayıklarken


Balık ayıklamanın belli başlı pratik yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden en geçerli olanı ise, balığın üzerine bir miktar sirke serpmek. Bu şekilde, balığın yüzgeçlerini çok daha kolay temizler ve vakitten de kazanmış olursunuz. 

Balığın Kurumaması İçin


Eğer ızgara yaptığınız balığın kuruyup kalmasını ve lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız, balığı 10 dakika limonlu suda bekletip sonra pişirin. Derisinin zedelenmemesine özen gösterin. Eğer balığın filetosunu çıkaracaksanız, önce 
pullarını temizleyin. 

Balık Lezzeti


Balığın en fazla kızartması yenir. Ancak balık kızartırken yayılan koku rahatsız eder. Balık kızartırken una katacağınız biraz parmesan peyniri, balık kokusunu azaltacaktır. Ayrıca, kızartılmış balığın daha lezzetli olması için de balıkları yıkadıktan sonra iyice kurulayıp, üzerlerine bir fırça ile ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürdükten sonra una bulayın. Bu şekilde kızartacağınız balıklar yağ çekmeyeceği için daha lezzetli olacaktır.
 

Buzdolabı


Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz. 

Buzdolabındaki Kötü Kokular


Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder