8 Aralık 2011 Perşembe

Karidesli Enginar Tarifi







Karidesli Enginar


MALZEMELER

6 adet konserve enginar
18 adet orta boy karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı soya sosu
3 adet marul yaprağı
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

TARİFİ


Teflon bir tavanın içinde karidesleri yağda sote edin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu dökün. Kenarda bekletin.

Marul yapraklarını ince ince kıyın. Yeşil soğan ve dereotunu ekleyin. Karidesleri için katın.

Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpın. Karideslerin içine katın. Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın.

Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika haşlayın. Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin.

Hazırladığınız harcı enginarların üzerine yerleştirip, servis yapın.


PÜF NOKTALARI


karidesleri çok az sotelemek gerekmektedir, çok çabuk pişer ve yumuşarlar.
Taze karides tercihen kullanılmalıdır, şayet bulunamıyorsa donmuş da temin edilebilir.
Limon suyu yanında portakal suyu da kullanılabilir bir miktar portakal kabuğu rendesiyle birlikte, enginarları haşlamak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder