Mantar Soslu Tortellini
içindekiler
- 1 paket hazır tortellini (ricotto peynirli, ıspanaklı)
- 12 adet mantar
- 1 paket hazır süt kreması (200 ml'lik kutu)
- Bir avuç doğranmış dereotu
- 4 adet taze soğan
- Bir çimdik muskat (küçük hindistan cevizi rendesi)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
hazırlanışı
- Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın (12 dakika).
- Bir tavada, doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
- Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin.
- Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin.
- Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).
- Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun (yaklaşık 5-6 dakika).
- Tortellini servise hazırdır.
Kaynak : evcini.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder