6 Aralık 2011 Salı

Mantar Soslu Tortellini



içindekiler

  • 1 paket hazır tortellini (ricotto peynirli, ıspanaklı)
  • 12 adet mantar
  • 1 paket hazır süt kreması (200 ml'lik kutu)
  • Bir avuç doğranmış dereotu
  • 4 adet taze soğan
  • Bir çimdik muskat (küçük hindistan cevizi rendesi)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

hazırlanışı

  • Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın (12 dakika).
  • Bir tavada, doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
  • Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin.
  • Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin.
  • Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).
  • Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun (yaklaşık 5-6 dakika).
  • Tortellini servise hazırdır.
Kaynak : evcini.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder