6 Aralık 2011 Salı

Arnavut Ciğeri



Malzemeler:
  • 1,5 kg. dana ciğeri
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 400 gr. un
  • 50 gr. kırmızı toz biber
  • 50 gr. tuz
  • Yapılışı:
    1,5 kg. dana ciğerinin zarlarını ayırın,ayırdıktan sonra ciğeri küp şeker büyüklüğünde doğrayın.Doğranan ciğerleri dlikli bir süzgeçe koyarak kanının akmasını sağlayın.Bu arada tavaya 2 su bardağı koyun.Daha sonra unu bir tepsiye veya gazeteye dökün.Süzgeçteki ciğerleride una ekleyerek harmanlayın.Harmanladıktan sonra Ciğeri elekte eleyin çok unlu olmasın. Daha sonra unlu ciğerleri kızgın yağın içierisine atın,pişirin.Piştikten sonra ciğerleri tepsiye koyun.Üzerine 50gr. tuz ve 50 gr. kırmızı biberi döküp karıştırın.Yanına yeşillik veya salata yaparak servis yapın.
    Afiyet Olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder