REVANİ
-
3 Yumurta
-
3 Kahve Fincanı Şeker
-
3 Kahve Fincanı Irmik
-
3 Kahve Fincanı Un
-
1 Kahve Fincanı Ayçiçek Yağı
-
1 Bardak Yoğurt
-
1 Paket Vanilya,
-
Yarım Paket Kabartma Tozu
-
1 Limon Kabuğu Rendesi
Şerbeti Için:
2.5 Bardak Şeker
4 Bardak Su
Ceyrek Limon Suyu
- Yumurta Ile Şekeri Krema Kıvamına Gelene Dek Çırpalım.
- Sıvıyağı, Yoğurdu Ekleyip Çırpalım.
- En Son Irmiği, Unu Kabartma Tozunu Ve Vanilyayı Ekleyip Tahta Kaşıkla Karıstırdıktan Sonra Yağlanmış Kalıbımıza Döküp 175 Derecelik Isınmış Fırında Pişirelim.
- Revanimiz Soğuyunca Şerbeti Hazırlayalım. Revani Soguk, Şerbet Sıcak Olacak.
- Tencereye Şekeri, Suyu Ve Limon Suyunu Karıştırıp Kaynatalım. 5 Dakika Kaynadıktan Sonra Revanimizin Üstüne Kepçe Kepçe Dökelim. Revaniyi Dilimler Halinde Keselim. Şerbetini Daha Iyi Ve Daha Çabukcekmesi Icin Buzdolabina Kaldirip Dinlendirelim...
3 Yumurta
3 Kahve Fincanı Şeker
3 Kahve Fincanı Irmik
3 Kahve Fincanı Un
1 Kahve Fincanı Ayçiçek Yağı
1 Bardak Yoğurt
1 Paket Vanilya,
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Limon Kabuğu Rendesi
Şerbeti Için:
2.5 Bardak Şeker
4 Bardak Su
Ceyrek Limon Suyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder