6 Aralık 2011 Salı

REVANİ


REVANİ
  • 3 Yumurta
  • 3 Kahve Fincanı Şeker
  • 3 Kahve Fincanı Irmik
  • 3 Kahve Fincanı Un
  • 1 Kahve Fincanı Ayçiçek Yağı
  • 1 Bardak Yoğurt
  • 1 Paket Vanilya,
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
Şerbeti Için: 


2.5 Bardak Şeker  
4 Bardak Su 
Ceyrek Limon Suyu

  • Yumurta Ile Şekeri Krema Kıvamına Gelene Dek Çırpalım.
  • Sıvıyağı, Yoğurdu Ekleyip Çırpalım.
  • En Son Irmiği, Unu Kabartma Tozunu Ve Vanilyayı Ekleyip Tahta Kaşıkla Karıstırdıktan Sonra Yağlanmış Kalıbımıza Döküp 175 Derecelik Isınmış Fırında Pişirelim.
  • Revanimiz Soğuyunca Şerbeti Hazırlayalım. Revani Soguk, Şerbet Sıcak Olacak.
  • Tencereye Şekeri, Suyu Ve Limon Suyunu Karıştırıp Kaynatalım. 5 Dakika Kaynadıktan Sonra Revanimizin Üstüne Kepçe Kepçe Dökelim. Revaniyi Dilimler Halinde Keselim. Şerbetini Daha Iyi Ve Daha Çabukcekmesi Icin Buzdolabina Kaldirip Dinlendirelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder