Oğmaçlı Çorba ( Bursa yöresinden )
Yeşil mercimek : 100 ğr
Kuru soğan : 1 adet inçe kıyılmış
Havuç: 1 adet küp doğranmış
Et suyu 3 lt
Mantar 4 adet
Zeytin yağ : 2 kaşık
Un 100 ğr
Kıyma :100 ğr
Limon suyu: 1 adet
Maydanoz 1 tutam ince kıyılmış
Tuz :1 tatlı kaşığı
Karabiber taze çekilmiş 1 çay kaşığı
Kereviz yaprağı 4 adet ince kıyılmış
Yumurta 1 adet
Hazırlanışı
Önce mercimek 1 saat önce ıslatılır.
Bir tencere içersinde zeytinyağı kızdırılır,üzerine kıyılmış soğanı eklenir ve kavrulur.
Doğranmış havuçu ilave edip üzerine et suyunu ekledikten sonar,mercimek karışıma eklenir.
Karışım kaynayınca, kıyma ,yumurta beyazıyla yoğrulur küçük parçalar halinde yuvarlanır ,kaynayan et suyu içersine karıştırılır.
Un yumurtanın sarısı ile yoğrulur tabak icerisinde ovalanıp ,kaynayan et suyu içerisine ilave edilir .Limon suyu ma,maydanoz,tuz,karabiber ve dilimlenmiş mantar eklenerek sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder