7 Şubat 2012 Salı

Höşmerim Tarifi – Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır


500 gr tuzsuz peynir (yağlı) veya lor peyniri2 yumurta sarısı1 su bardağı un15 gr tereyağı750 gr tozşekerÜzeri İçinİri çekilmiş ceviz içi veya hindistancevizi

Peynire yumurta sarılarını ekledikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırın. 

Hazırladığınız karışımı uygun bir tencereye alıp üzerine tereyağını ekleyin. 

1 su bardağı unu azar azar üzerine ekleyip kaşıkla karıştırırken pişirin. 

Koyu kıvama geldiğinde üzerine şeker ekleyip karıştırarak 10 dakika daha pişirin. 
Höşmerimi servis tabağına aldıktan sora üzerini iri çekilmiş ceviz içi yada hindistancevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder