7 Şubat 2012 Salı
Mengen Pilavı Tarifi
Mengen Pilavı Tarifi Malzemeleri:
250gram pilavlık pirinç
100gram mantar
100gram ceviziçi
100gram kuru üzüm
150gram kuzu eti
Maydanoz
Dereotu
4Yemek kaşığı margarin
3tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar tuz
Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı:
Tavada margarini erittikten sonra ince kıyılmış kuzu etini ilave edip kavurun.Sonra ince doğranmış mantarları ekleyerek üzerine ceviz ile üzümüde ekledikten sonra kavurmaya devam edin.Kavurduktan sonra kenara alın.Bir başka tencereye yağ koyun.Önceden 20 dakika tuzlu suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzerek yağda kavurun.Tuz ve su ilave ederek hafif ateşte suyunu çektirin.Yaptığını pilavı tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kadar bekletin.Daha sonra kapağını açarak önceden yaptığınız harcı içine ekleyin.İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Etiketler:
bolu yemekleri,
Mengen Pilavı,
Mengen Pilavı Tarifi,
pilavlar,
Yöresel Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder