7 Şubat 2012 Salı

AFYON KEBABI



AFYON KEBABI 
Malzemeler 
  • 1 kg kuşbaşı et 
  • 3 adet kebaplık pide
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz 
  • Tuz, karabiber
  • 1 lt su
  • Yapılışı: 
         1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur.Üzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir.
         Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.  
    NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder