15 Aralık 2012 Cumartesi

Çiğ börek Tarifi


Çiğ börek




Çiğ börek,
Kırım mutfağında Şuberek, Şırbörek, Çiberek,Çiborek, Çuberek isimleriyle anılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.


Çiğ böreğin özelliği,
harcının pişirilmeden konmasıdır.Lezzetli bir çiğ börek yapmanın püf noktası ise hamurunun kabarması ve yumuşak olmasıdır. Bu nedenle çiğ börek hamurunu 1 gece önceden hazırlamakta fayda var.


Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Un
Ayçiçek yağı (kızartmak için)


Harç malzemeleri
500 gr kıyma
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su


Harcın yapılışı
Soğanları ince ince rendeleyin.
Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.


<<< Not: Eğer soğan suluysa yarım bardak suyu eklemeyin.


Çiğ böreğin yapılışı
Malzemeleri kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın.


Altta çiğ börek yapılış videolarını uzman tv'den izleyebilirsiniz



UzmanTV  
Çiğ Börek Yapmayı Öğrenin



Çiğ börek nasıl daha lezzetli olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder