ETLİ ENGİNAR;
Malzemeler;
Kişi sayısına göre enginar,
300 gram kuşbaşı et,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
2-3 adet patates,
Yarım demet dereotu,
Sıvı yağ,tuz.
1 su bardağı kaşar peynir.
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ,
3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
tuz.
Yapılışı;
Enginarlar temizlenmiş ve limonlu suyun içinde pazarda ve marketlerde satılıyor.
Enginarları kararmaması için tekrar limonlu suda haşlıyoruz.
Etleri küçük küçük doğrayıp,yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Etlere küçük doğradığımız havuçları,soğanı, biberi ,tuzunu ve sıvı yağı ekleyip,kavuruyoruz.
Patatesleri elma dilimi gibi kesip,kızartıyoruz.
Enginarların içine hazırladığınız etli içi yerleştirin,enginarların çevresine kızarttığınız patatesleri yerleştirin.
Beşamel sosu yapmak için,yağı eritin,unu ilave edip,biraz kavurun.
Ilık sütü karıştırarak ekleyin,tuzunu ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı söndürüp,blendırla iyice çırpın.
Beşamel sostan enginarların üzerine birer kaşık yerleştirip,fırına verin.
Pişmesine yakın,beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip,kızarıncaya kadar pişirin.
Doğranmış dereotu ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder