* 1 kilogram havuç * 1 bardak süzme yoğurt (yok ise yoğurdun susuz yerinden alıp kullanabilirsiniz) * 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı * 4-5 diş sarımsak * Tuz
Havuç Kavurması Tarifi;
Havuçları güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.İri tarafıyla rendenin rendeleyelim.İçerisine biraz zeytinyağı ile tuzu ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.Kavrulduktan sonra ocaktan indirip ılıması için bekletelim. Sarımsakları soyalım ve tuz atıp dövelim ve bir kabın içerisinde yoğurda katıp karıştıralım.Havuçlarda ılıyınca hepsini birlikte karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.Üzerini maydanoz yaprakları ve zeytinle süsleyerek servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder