Kuru incir daha çok kışın tüketilmesine rağmen,bu tatlı sütle yapıldığı ve yağ içermediği için hem yaz hem kış rahatlıkla tüketilebilir.İncir zaten tatlı bir kuru meyve olduğundan fazla şeker ilavesine de gerek yok.
Malzemeler : 300 gr.kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
kaymak
- İncirleri yıkayıp su dolu derin bir kapta en az yarım saat yumuşayana kadar bekletelim.
- Yumuşayan incirlerin suyunu süzelim,ortalarına enine kesik açıp,açtığımız kesiğe yarım ceviz içi yerleştirelim.
- İçleri doldurulan incirleri yapışmaz tavaya yerleştirelim.
- Süt,şeker ve vanilyayı karıştırıp,incirlerin üzerine dökelim,tavayı ocağa alalım.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirelim.Pişerken arasıra incirleri çevirelim ki her tarafı sütü çeksin.
- Sütünü tamamen çektirince ocaktan alalım,ılınmasını bekleyelim.
- Tatlı ılınınca kaymak ve dövülmüş cevizle servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder