5 Şubat 2012 Pazar

iran pilavı (çilav)



MALZEMELER:

*Kokulu bir Pirinc (Basmati-Yasmin)

*Bir iki avuc sari kuru üzüm,

*bir veya iki havuc,

*dereotu,

*fistik(kavrulmus, soyulmus ,tuzlu veya tuzsuz)

*biraz sivi yag,tuz

YAPILISI:

*Pirinc kaynayan ve tuzlu suya atilir- pirinci kavurmaya veya islatmaya gerek yok.Yumusayincaya kadar pisirilir.(genellikle 10 dak yetiyor)Suyu fazlaysa süzülür.-Yahutta paketin üstündeki tarife göre pisirilir.-

Bu arada pirincin özelliginden evin icine mis gibi bir koku yayilir!!

*Havuclar zar seklinde dogranip haslanir.Dereotu kiyilir.Pisen pirinc biraz kendine gelmesi icin demlendirilir.Sonrada dikkatlice ezmeden uyandirilir.

dereotu, haslanmis ve süzülmüs havuc ,üzüm ve fistik birkac kasik sivi yagda eklenip sevdiklerinizle bir güzel yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder